VGP ili kako ga još Nemci zovu Meisterprüfung (majstorski ispit) održan je 20 - 21. oktobra ove godine u Mađarskom gradiću Szabadszállás u organizaciji Nemačkog i Mađarskog kluba za NKD ptičare. Na ovaj kompleksan ispit, na kom se psi ispitiju u 26 disciplina, prijavljeno je ukupno 7 pasa i to 5 iz Mađarske i 2 psa iz Srbije.

Tim Silesia I Dragomir Maglić

Predviđeno pravilnikom ispit se odrađivao u dva dana i to, prvog dana su psi bili ipitivani u polju i vodi, dok je drugi dan bio predviđen za ispitivanje  rada pasa u šumi. Ono što je bitno je to da bi pas ovaj ispit dovršio do kraja mora biti izuzetno pripremljen psihofizički kako bi odgovorio mnoštvu disciplina koje se od njega očekuju da uradi bez greške. Kriterijum suđenja na ovakvom ispitu se bitno razlikuje od kriterijuma na svim drugim ispitima. Od ukupno prijavljenih i izvedenih sedam pasa ispit je uspešno završilo njih pet.VGP ili kako ga još Nemci zovu Meisterprüfung (majstorski ispit) održan je 20 - 21. oktobra ove godine u Mađarskom gradiću Szabadszállás u organizaciji Nemačkog i Mađarskog kluba za NKD ptičare. Na ovaj kompleksan ispit, na kom se psi ispitiju u 26 disciplina, prijavljeno je ukupno 7 pasa i to 5 iz Mađarske i 2 psa iz Srbije.

 

Tim Silesia I Titus Silesia sa vodičima

Predviđeno pravilnikom ispit se odrađivao u dva dana i to, prvog dana su psi bili ipitivani u polju i vodi, dok je drugi dan bio predviđen za ispitivanje  rada pasa u šumi. Ono što je bitno je to da bi pas ovaj ispit dovršio do kraja mora biti izuzetno pripremljen psihofizički kako bi odgovorio mnoštvu disciplina koje se od njega očekuju da uradi bez greške. Kriterijum suđenja na ovakvom ispitu se bitno razlikuje od kriterijuma na svim drugim ispitima. Od ukupno prijavljenih i izvedenih sedam pasa ispit je uspešno završilo njih pet.

Titus Silesia I Siniša Bajić
Srpski klub za NKD ptičare je na VGP-u imao svoja dva predstavnika koji su ovaj složeni ispit položili u prvom nagradnom razredu, čime su pokazali da Srpski psi i vodiči poseduju potencijal i za najveća svetska takmičenja. Naš klub su predstavljali TITUS SILESIA vlasnik i vodič Siniša Bajić i TIM SILESIA vlasnik i vodič Dragomir Maglić. Suđenje je bilo povereno sledećim sudijama: Michael Hammerer, predsednik Nemačkog i svetskog kluba za NKD; Attila Babcizky, predsednik Mađarskog kluba za NKD i Carlo de Rocchi. Michael Hammerer je na Ubu ove godine sudio specijalku Srpskih pasa, a sada i njihov rad, pa je po završetku VGP-a usledio zaključak po ko zna koji put da je Srbija zemlja koja poseduje izuzetan kvalitet NKD-a kako iz uvoza tako i iz domaćeg uzgoja.


Predsednik Srpskog kluba za NKD, Zoran Marković

NAJAVA DOGAĐAJA

No events found

Trenutna poseta:

Ko je na mreži: jedan gost i nema prijavljenih članova

srenfrdeitru

PRIJATELJI KLUBA

NKD klub Srbije @ 2017